Recent

Zwitserland: kinderhoofdstuk reisgids

Zwitserland is een bijzonder kindvriendelijk land. Kinderen zijn niet alleen overal welkom, er wordt ook van alles voor ze georganiseerd. De keuze en variatie is groot. De mooie natuur en het aangename klimaat dragen nog eens extra bij aan een vakantie waarbij buitenspelen een nieuw begrip wordt. Hier kan bijvoorbeeld met een lama een trektocht worden ondernomen. Naar mineralen zoeken is ook een geliefd uitstapje. Maar er zijn ook attractieparken, zwemparadijzen, avontuurlijke speeltuinen, dierentuinen en musea die wat extra’s doen voor de kleine bezoeker. Diverse boerenbedrijven geven demonstraties hoe allerlei producten worden gemaakt. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een kijkje nemen bij een chocolatfabriek of een bedrijf dat koebellen maakt. Een vakantie in Zwitserland is vaak een actieve. Maar u kunt natuurlijk ook naar een van de strandbaden bij de meren.

 

Beste reistijd

Zwitserland is zowel in de zomer als de winter aantrekkelijk voor families. In het hoogseizoen in de zomermaanden worden in veel plaatsen extra activiteiten georganiseerd. In veel wintersportplaatsen zijn allerlei voorzieningen voor kinderen. Er zijn dan bijvoorbeeld crèches, maar ook kunnen ze al op jonge leeftijd zelf de ski’s uitproberen.

 

Kindvriendelijke plaatsen

Bijzonder aan Zwitserland is het keurmerk “gezinnen welkom”. Alleen streng geselecteerde vakantieplaatsen met gezinsvriendelijke accommodatie en voorzieningen komen hiervoor in aanmerking. U bent dan verzekerd van een crèche met gekwalificeerd personeel, voorzieningen in restaurants (babystoelen, verschoontafels, kindermenu’s), kinderkorting, verhuur van baby- en peutervervoermiddelen, gratis skipas en verblijf voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voor kinderen worden er in de zomermaanden allerlei activiteiten georganiseerd op het terrein van sport, spel en natuurbeleving.

De volgende plaatsen voldoen aan alle criteria zodat gezinnen zich welkom voelen. Toeristische plaatsen met het keurmerk zijn: Adelboden, Arosa, Beatenberg,  Bettmeralp, Blatten/Belalp, Flumserberg (Heidiland), Grächen, Meiringen-Hasliberg, Klosters, Lenk, Lenzerheide-Valbella, Leysin, Maloja, Nendaz, Riederalp, Villars, Wildhaus (Toggenburg) en Grimentz/Zinal. Ook in andere plaatsen wordt over het algemeen veel gedaan voor jonge bezoekers.

Een voorbeeld van een pagina uit mijn kinderhoofdstuk in Gottmer reisgids Zwitserland