Recent

Trip

Trip

Een vriendin die spoorloos verdwijnt levert een zoektocht op met verrassende ontdekkingen. Je maakt een duizelingwekkende reis naar een verdwenen wereldwonder. Zou dit echt gebeurd zijn? De relatie met de werkelijkheid kan toch geen toeval zijn.

Trip is de eerste roman van Sarah Vermoolen. Ze werkt nu aan het vervolg, waarbij ze inmiddels onderzoek heeft gedaan in Marokko waar een deel van het verhaal zich afspeelt.

Samenvatting

Een natuurverschijnsel bij Pergine oefent veel aantrekkingskracht uit. Het helende water in terrassen en de heilzame omgeving trekt bezoekers aan op zoek naar geluk en een eeuwige gezondheid. Roos heeft een zware depressie en hoopt hier haar lot te kunnen keren. In haar afscheidsbrief verzoekt ze achterblijvers niet naar haar op zoek te gaan. Ze verdwijnt van de aardbodem.
Het “achtste wereldwonder’ bij het bergdorp Pergine heeft zoveel potentie, dat de dorpsbewoners met experts een ondergronds centrum ontwikkelen met ongekende krachten. Een natuurramp lijkt een einde te maken aan de megalomane droom. Tientallen bezoekers die de ramp hebben overleefd, worden opgevangen in het bergdorp. Wanneer de enige verbinding met de buitenwereld na maanden is hersteld, kunnen ze het dorp verlaten. De meeste mensen gaan terug naar huis.
Na een jaar van stilzwijgen zonder enige indicatie waar Roos is gebleven, krijgt de familie van Roos hoop dat zij in Pergine was. Haar vriendin Manu gaat op onderzoek uit en ontdekt een wereld waar niets is wat het lijkt. Verschillende mensen zijn hier verdwenen, zo ook Roos. Met Trip ontdekt Manu een wereld die eigenlijk niet kan bestaan of wel?

Het boek Trip is verkrijgbaar bij de Bruna in Zaandam en bij boekhandel Stumpel in Krommenie.

Online is het voor € 19,50 te koop via deze link bij Bol.com en de Bruna.

Lees de reviews Trip

  • Spannend (6)
  • Verrassend (4)
  • Meeslepend (4)

Benno Graas, auteur van Het Aarden beest en Poreus Staal: ‘Ik heb je boek net uit en enorm genoten!! Al snel werd ik nieuwsgierig meegetrokken naar de mysterieuze kant. Tot het einde bleef het me boeien en afvragen welke kant het op zou gaan. Dan weer de ene en dan weer de andere kant op; echt verrukkelijk! Je manier van schrijven is zo professioneel, helder en soepel; petje af. En die tunnels en afslagen onder de grond, daar heb ikzelf ook enige dromen over gehad, dus ik was erg benieuwd welke kant het op zou gaan. Nogmaals gefeliciteerd met je prachtige boek, waar ik deelgenoot van mocht maken. Veel succes! Ik denk dat het zeker niet je laatste boek zal zijn!’

 

Roman Trip