Recent

Roemenië veelzijdige ontdekking

Roemenië kunt u nog echt ontdekken. Cultuur is er in overvloed. Hier vindt u nog prachtige oude binnenstadjes waar de tijd stil lijkt te staan, imposante kastelen en kasteelruïnes, en beschilderde kloosterkerken die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. In het deltagebied leven pelikaankolonies. In de bergen kunt u prachtig wandelen. Aan de kust zijn verschillende badplaatsen. De folklore is springlevend. Het is ook het land van Dracula. En van kuurreizen.

 

Veel landschappelijk groen

Langs de kust aan de Zwarte Zee liggen de brede zandstranden. Het kustgebied grenst aan het deltagebied van de Donau. Deze bijzondere delta is het leefgebied van pelikanen en 300 vogelsoorten. Hier ontdekt u ook prachtige bossen met slingerplanten. Van de gebergtes zijn de bosrijke Karpaten de belangrijkste. Ze worden doorsneden door diepe dalen. Heuvels vormen de overgang naar het relatief vlakke land met uitgestrekte velden en weidegronden. In de Zuidelijke Karpaten zijn bronnen en grotten. De hoogste berg is Moldoveanu (2544 m).

 

Terug in de tijd

Liefhebbers van cultuur kijken hier hun ogen uit. En komen veel tijd tekort. Want hier vindt u talloze bijzondere religieuze bouwwerken en prachtige middeleeuwse stadjes. Duitse kolonisten stichtten de zeer charmante steden waar de tijdsgeest aan voorbij is gegaan. De mooiste middeleeuwse plaatsen zijn zonder enige twijfel Brasov, Sibiu en Sighisoara. In het ommuurde hooggelegen centrum van de laatste kunt u het Draculahuis bezoeken. Roemenië heeft veel werelderfgoed. Daartoe behoren ook de houten kerken met hun steile spitsen in Maramures.

Voorbeeld van teksten over Roemenië voor www.anwb.nl