Australië

Reisgidsen ANWB

 

Beschrijving ANWB-reisgids Australië/Sarah Vermoolen
Het enorm grote continent Australië heeft indrukwekkende natuurlandschappen die worden beschermd in een paar duizend parken en reservaten. Het bekendste zijn het zeer uitgestrekte, adembenemende koraalrif Great Barrier Reef, de mysterieuze regenwouden en de imposante rotsen die verspreid staan in de roestrode woestijn.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Reisgids voor Australië, die in drie grote hoofdstukken is verdeeld. Het deel ‘Voorbereiding’ behandelt de reis naar en in Australië, met o.a. aandacht voor de formaliteiten, geld, openbaar en eigen vervoer, voedsel, accommodaties, festiviteiten, sport. Het grootste hoofdstuk, ‘Onderweg’, biedt een goed toeristisch beeld van het continent en behandelt elk van de afzonderlijke staten. Steden, landstreken en nationale parken komen hier aan de orde.

De voornaamste bezienswaardigheden krijgen uitgebreider aandacht. De tekst wordt onderbroken door kadertektsten waarin interessante of merkwaardige items aandacht krijgen (zoals de roemruchte Ned Kelly en de Flying Doctors). Het laatste hoofdstuk, ‘Achtergronden’, verschaft informatie over land, volk, geschiedenis, cultuur. Onderhavige gids is een beknopte, algemene gids die zeer geschikt is voor een eerste reis of kennismaking.

Adressen, prijzen of telefoonnummers, waar veel uitgebreider gidsen in grossieren, treft men hier niet aan. Kaarten beperken zich tot de plattegronden van enkele grote steden. De kleurig geïllustreerde gids heeft een handig langwerpig vest- of jaszakformaat. Aantrekkelijk, stevig boekje.
(Biblion recensie, Drs. D.A.P. van Duuren.)

Meer informatie/Bestel via Bol.com

Foto’s van Sarah Vermoolen

 

Terug naar Wereld

Comments are closed.