Nederland

Teksten voor www.anwb.nl

In opdracht van de ANWB heb ik alle provincies, steden, natuurgebieden en attracties beschreven voor de website en andere doeleinden. Drie willekeurige voorbeelden.

Amsterdam is gezegend met veel kunstschatten. De binnenstad alleen al telt bijna zevenduizend monumenten die herinneren aan de Gouden Eeuw, de bloeiperiode van Amsterdam. Voeg daarbij de wereldberoemde musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en al die andere bezienswaardige collecties die in deze stad te zien zijn. Maar Amsterdam heeft natuurlijk nog veel meer… Denk eens aan al die markten, gezellige pleinen, de Jordaan, de uitgaansgelegenheden. Er is altijd wel wat te zien of beleven in deze multiculturele wereldstad die de gezellige charme heeft van een dorp.

Het idyllische Gelderse rivierengebied is het land van Maas en Waal. Ook de mooie rivier de Linge slingert hier doorheen. In de uiterwaarden ontdekt u mooie landschappen en talloze boomgaarden met appels en peren. Vooral in het voorjaar leveren de roze en witte fruitbloesems prachtige plaatjes op. De fruitstad Tiel – kent u ‘Tielse Flipje’ nog?- is dan een must. De charmante studentenstad Nijmegen is het bruisende centrum. Het is een ideale bestemming om met de fiets te verkennen. Vanaf de dijken geniet u van de drukbevaren rivieren, de dijkhuisjes en de massieve kastelen die vroeger de rivier bewaakten.

Ameland heeft als bijzondere publiekstrekker de paardenreddingboot Abraham Fock die er nog geregeld met paarden en al op uit trekt, de zee in. Met de Vliehorsexpress maakt u een tocht over het Amelandse strand. Vanuit de haven van Oudeschild (Texel) varen twee garnalenkotters met toeristen aan boord de Waddenzee op. Zowel op Ameland als Terschelling vindt u leuke zeeaquaria. EcoMare op Texel is uitgegroeid van opvangplaats van zieke en gewonde zeehonden en vogels tot een interessant centrum waar u veel te weten komt over natuur en dieren. Het aquarium van EcoMare is ook zeker bezienswaardig.

Terug naar Nederland

Comments are closed.