Recent

Australië: Northern Territory

Foto: Sarah Vermoolen

Northern Territory (Australië) is superveilig en zeer relaxed. De laatste grote gebeurtenis was een orkaan die in 1974 (!) veel schade veroorzaakte. De verhalen over deze natuurramp vormen nog altijd het gesprek van de dag in de musea. Sindsdien lijkt er weinig spectaculairs meer te zijn gebeurd.
Alle backpackers die soms wel jaren op wereldreis zijn, verzamelen zich in de uiterst relaxte tropische hoofdstad Darwin.

 

Wereldreizigers

Rond de zwembadjes van de vele backpackershostels kun je aan het eind van de ochtend de echte wereldreizigers herkennen aan een kater én de grote verhalen. Elk gesprek start met de vraag hoeveel landen de ander al heeft gezien en hoeveel er nog op het programma staan. Wanneer deze uiterst belangrijke informatie is uitgewisseld, wordt het stil, want veel gespreksstof is er dan niet meer. Natuurlijk moet er wel een pilsje worden gedronken op de zoveelste kortstondige ontmoeting. Vooral ‘s avonds wordt het echt gezellig. De wereldreizigers hebben dan de nodige biertjes achter de kiezen en zoeken een nieuwe partner voor de nacht. Natuurlijk moeten ze ook nog wel wat zien om hun reislijst nog waardevoller te maken.

De volgende nationale beroemde parken, zoals Uluru, Kakadu, Katherine, MacDonnell Ranges, zijn verplichte nummertjes. Ook is dit de staat om wat meer te weten te komen over de ongelooflijk oude Aboriginal cultuur, bijvoorbeeld in sommige van de nationale parken die mede door de inheemse bewoners worden beheerd. Manyalluk is een Aboriginal project waar de mensen zelf wat van hun cultuur tonen.

Australië

Een voorbeeld van een tekst voor I-Zon