Op stap met kinderen in Flevoland

Tekst voor kindertijdschrift

Flevoland

Twintig stranden, ondiep zwemwater met boeilijnen, uitgestrekte bossen in de achtertuin, volop accommodatie en veel leuke kinderattracties. Dat is Flevoland in een notendop. Beter gezegd de Randmeren. Langs de verschillende meren zijn er aan Flevolandse zijde overal bossen aangelegd die nu al een volwassen hoogte hebben bereikt. Het is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Het is er immers speciaal voor gemaakt.
Je kunt kiezen uit een kleine of grote camping bij het strand of midden in het bos. Een natuurcamping of een drukke, gezellige familiecamping met veel voorzieningen. Ook bungalowparken zijn er in alle soorten en maten.
De Randmeren zijn favoriet bij vele watersporters. Voor de kinderen is het hier heerlijk en veilig, want snelle watersporten worden slechts op enkele trajecten toegestaan. Bij de kinderstranden kun je het water op met een kano, waterfiets of andere roeiboot.
Het wemelt er van de bossen. Hier zijn vele routes uitgezet waarlangs je kunt wandelen, fietsen, skaten, paardrijden of mountainbiken. In het Hulkesteinse Bos geven heuveltjes aan dat hier scheepswrakken onder verborgen liggen.
Kinderattracties zijn er ook genoeg. Zie het overzicht hieronder. Of neem een kijkje op de website www.vvvflevoland.nl

1. Walibi Holland
Het attractiepark bij Biddinghuizen is vooral bekend vanwege de zeven spannende rollercoasters die tot de snelste, hoogste en spectaculairste van de Benelux behoren. Maar er is nog veel meer te doen. Van spannende waterattracties tot een apart terrein voor de kleinste kinderen. In de Bugs Bunnywereld is genoeg te beleven voor peuters en kleuters. De stripfiguren lopen ook rond tot groot vermaak van de jongste bezoekers.
Spijkweg 30, Biddinghuizen

2. SnowVillage
Bij de camping Rivièra Park heb je verschillende voorzieningen die ook voor niet-campinggasten open zijn. De sneeuwhal is het hele jaar open. Op gezette tijden kun je hier met een grote autoband naar beneden sleeën. Tot groot vermaak van kleine kinderen. Er is ook een kleine speeltuin in de sneeuw.
Na de sneeuwpret kun je een duik nemen in het zwembad.
Rivièra Recreatie Centrum, Spijkweg 15, Biddinghuizen, tel. 0321-330441

3. Natuurpark Lelystad
Is het een dierentuin of een park met dieren? Eigenlijk is dit natuurpark uniek. Op een enorm terrein leven bedreigde diersoorten in een zo goed mogelijk nagebouwde omgeving. Hun leefgebied is echt enorm groot dus eigenlijk lijkt het niet op een dierentuin. Je ontdekt hier Pater Davidherten, bevers, wilde zwijnen, otters en Przewalskipaarden. Fietsen zijn te huur, maar je kunt ook een wandeling maken. Het bezoekerscentrum verstrekt op leuke wijze informatie. Kinderen kunnen een rugzakroute volgen.
Vlotgrasweg 11, Lelystad, tel. 0320 286130

4. Aviodrome
Luchthaven Lelystad is een grote attractie rijker. Het is een belevenis voor kinderen vanaf een jaar of zes. Voor jongere kinderen zijn de vliegtoestellen leuk, maar zij zullen vooral het houten vliegtoestel waarderen. En de vliegtuigen waar je een kijkje in de cockpit kunt nemen. De indrukwekkende collectie krijgt een extra dimensie door de geluid-, beeld- en lichteffecten. Je maakt echt een reis door de tijd. De film op het enorme doek is ook spectaculair.
Pelikaanweg 50, Lelystad, tel. 0900 284637

5. Bataviawerf
De Batavia is voor schoolgaande kinderen een groot avontuur. Met een gids kun je het schip bezoeken. Ook kom je langs de Zeven Provinciën. Aan dit vlaggenschip van Michiel de Ruyter wordt hard gewerkt. In aparte gebouwen staan de scheepswrakken die zijn ontdekt bij het inpolderen van de Zuiderzee.
Oostvaardersdijk 1-9, Lelystad, tel. 0320 261409

6. Erfgoed Nieuw Land
Zeker is dat het ook voor kinderen een echte belevenis wordt om het interactieve museum te bezoeken. Hier wordt de geschiedenis van Flevoland en van lang daarvoor verteld.
Oostvaardersdijk 1-13, Lelystad

7. Bal-Lorig
Zowel Almere als Lelystad hebben een vestiging van Bal-lorig. Er zijn aparte speelterreinen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Van 0 tot 12 jaar.
Scoutingpad 1, Almere
Badweg 17, Lelystad

8. Landgoed De Kemphaan
Op het landgoed in het Almeerderhout zijn regelmatig leuke activiteiten. Je kunt altijd terecht in de brasserie. En een kijkje nemen op de apeneilanden en bij de schaapskooi. Van hieruit kun je mooi wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving.
Kemphaanpad 10, Almere, tel. 036 5324162

9. Erkemederstrand
In dit recreatiegebied (betaald parkeren) is een leuk speelbos en kinderboerderij.

10. De Eemhof
Je mag het geen subtropisch zwembad noemen, want het is veel meer dan dat. Je komt hier in Aquamundo oftewel de Balinese jungle. Op de Flow Rider kun je leren bodysurfen.
Het bungalowpark heeft ook een Action Factory met veel leuke activiteiten.
Slingerweg 1, Zeewolde, tel. 0900 333646

11. Speel- en doepark De Voorst
In het mooie afwisselende Voorsterbos (Noordoostpolder) vind je dit leuke speelpark. Er is een skelterbaan, kabelbaan en leuke speeltoestellen. In het bos kun je allerlei speurtochten maken.
Leemringweg 33, Kraggenburg, tel. 0527 252483

12. Natuurexcursies
Speciaal voor kinderen worden er regelmatig aantrekkelijke excursies georganiseerd door de rijke natuur van Flevoland. In het Kuinderbos, het Horsterwold, de Oostvaardersplassen, het Voorsterbos, etc.

Terug naar Nederland

Comments are closed.