Recent

Almere

Almere heeft een aantal bijnamen in de wacht gesleept waaruit blijkt dat het op verschillende wijze aantrekkingskracht uitoefent. De natuur, architectuur, (sportieve) evenementen trekken veel bezoekers.

Veel bewoners komen oorspronkelijk uit Amsterdam en omstreken. Zij zijn hier komen wonen omdat ze de gezelligheid van een stad, maar ook ruimte en rust willen. De architecten en de inrichters van het landschap hebben rekening gehouden met deze wensen. Voor u is de combinatie stad en natuur ook ideaal, want u kunt kiezen uit vele wandel- en fietsroutes, maar ook een verkenningstocht maken door de spraakmakende architectuurwijken. Of zelf surfen, waterskiën of een andere watersport bedrijven.

 

Veel plezier in groen en actief Almere!

Architecten kunnen zich uitleven in Almere
Pas in 1977 kwamen in Almere de eerste bewoners, aangetrokken door een huis met een tuin. De verschillende woonkernen zijn sindsdien sterk gegroeid en men verwacht dat er in 2005 zo’n 180.000 mensen wonen. Over niet al te lange tijd zal Almere zelfs de vierde stad van Nederland zijn. De combinatie van een huis met tuin niet ver van de Randstad, en talloze natuurgebieden en meren binnen fietsafstand, doet veel mensen ertoe besluiten zich hier te vestigen.
Bezoekers van Almere worden aangetrokken door spraakmakende architectuurwijken en vele natuurgebieden. U kunt hier wandelen of fietsen door gevarieerde bossen, en langs parken, water- en moeraspartijen. De bekende wijken, zoals onder meer de Film- en Muziekwijk, en de Regenboogbuurt hebben ook buiten Almere naam opgebouwd. In de stad treft u bijvoorbeeld het door de bekende architect Cees Dam ontworpen stadhuis.

 

Sportief Almere

In en bij de stad vinden talloze (sportieve) evenementen plaats. Almere krijgt zijn eigen betaald voetbalelftalteam en de hoogste divisie van het basketbal speelt hier. De triathlon wordt hier ook gehouden. Naast het bijwonen van grootse sportevenementen zijn er voor u ook talloze mogelijkheden om zelf actief te worden in de natuur of op het water. Er is bijvoorbeeld een ren- en drafbaan en een bewegwijzerd parcours voor scaters.

 

Polderland Garden of Love and Fire

Het landschapskunstwerk van Daniel Libeskind is een tuin om te mediteren, maar u kunt het natuurlijk ook bezoeken. Het is geïnspireerd op het werk van de Spaanse mysticus Juan de la Cruz. De lijnen in het landschap beelden drie kanalen uit die steeds twee punten in Europa met elkaar verbinden: Almere (locatie van het kunstwerk), Salamanca (woonplaats van Juan de la Cruz) en Berlijn (huidige woonplaats van Libeskind).
Dit stelsel van kanalen wordt doorsneden door een vierde betonnen strip die een sculptuur draagt. De vijfde lijn is een voetgangerspad met bruggen waarover u de kanalen oversteekt.

 

Almere Natuurstad

Almere verbindt een aantal stadskernen met elkaar door natuurgebieden. Overal ontdekt u bossen en groenstroken waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Bij Almere-Haven strekt zich het Almeerderhout uit, bezoekers van het Muiderzand kunnen makkelijk een uitstapje maken naar het Pampushout. De Noorderplassen gaan over in de Lepelaarplassen, een aantrekkelijke bestemming voor vogelaars. De Oostvaardersplassen zijn internationaal bekend om de unieke natuur die hier is ontstaan doordat het gebied niet kon worden drooggelegd en daarom is teruggeven aan de natuur. In het nieuwe bezoekerscentrum Landgoed de Kemphaan wordt vanaf de zomermaanden informatie gegeven over de (activiteiten in de) diverse natuurgebieden, maar hier kunt u ook terecht voor een maaltijd of lunch.