Recent

Reisgids Korfoe

Korfoe is vooral een strandbestemming. Met name langs de noord – en westkust liggen de mooiste stranden. Overal langs de kust is het een gezellige drukte in de vele badplaatsen, waar in en bij het water van alles te doen is. Maar er is meer. Het eiland heeft een rijke geschiedenis. In de sfeervolle hoofdstad en op het schiereiland kunt u nog op zoek naar de sporen uit het verleden. De hoofdsteden Kerkira met de Venetiaanse huizen en straatjes heeft veel bezienswaardigheden. De grote publiekstrekkers zijn Sissi’s paleis, het Achilleion, en Paleokastritsa, het klooster bij een baai. Dit groenste Griekse eiland heeft ook een prachtig binnenland met leuke bergdorpjes en een zeer uitgebreid netwerk van rustige wegen door de olfijfboomgaarden. Ideaal voor wandelaar en fietser.

De rustieke eilandjes Paxos en Anti-Paxos bieden een andere wereld in vergelijking tot de toeristische kuststrook van Korfoe. Het kleinschalige Paxos heeft een groen binnenland en verschillende gezellige dorpen langs de kust. Anti-Paxos met twee mooie stranden is een paradijsje voor de rustzoeker.

 

Reisgids Korfoe 1995, 2002

Uitgeverij Gottmer

Tekst en fotografie Sarah Vermoolen

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Een praktisch gidsje uit de bekende Dominicus-reeks waarin op duidelijke wijze uitvoerige en uitstekende informatie wordt verstrekt over de toeristische betekenis en -mogelijkheden van het Griekse eiland Corfu. Na een inleiding volgen in een drietal hoofdstukken gegevens over land en volk, over de geschiedenis en over kunst en cultuur.

In een vierde hoofdstuk wordt een beschrijving gegeven van de gezellige (hoofd-)stad Kerkira. Daarna volgen hoofdstukken over zuid- en noord-Corfu en de eilanden Paxos en Antipaxos. Tenslotte een hoofdstuk met tips voor een vakantie met kinderen op Corfu.

De gids sluit af met praktische informatie en een register. Geheel herziene en geactualiseerde druk; de lay-out is aangepast aan de nieuwe uitvoering van de Dominicus-reeks met veel kleurenfoto’s en kaartjes in kleur.

(Biblion recensie, Redactie)