Recent

Reisgidsen Australië

Het enorm grote continent Australië heeft indrukwekkende natuurlandschappen die worden beschermd in een paar duizend parken en reservaten. Het bekendste zijn het zeer uitgestrekte, adembenemende koraalrif Great Barrier Reef, de mysterieuze regenwouden en de imposante rotsen die verspreid staan in de roestrode woestijn, zoals Uluru (Ayers Rock). Hier leven veel unieke dieren waaronder kangoeroes en koala’s in het wild en in de parken. Een aantal Aboriginal mensen laten iets van hun cultuur zien aan toeristen via speciale toers.

Hoogtepunten in sterren

 

Drie sterren

 

Daintree en Cape Tribulation National Park

Great Barrier Reef

Questacon Canberra

Sydney

Wild River National Park

 

Twee sterren

 

Cradle Mountain en Lake St Clair NP

Kimberley

Fraser Island

Flinders Range National Park

Kangaroo Island

Lightning Ridge

Manyallaluk

National Gallery of Australia Canberra

Quinkan Reserve

Tiwi Islands

Uluru National Park (Ayers Rock, Olgas)

Whitsunday Islands

 

Een ster

 

Great Ocean Road

Litchfield National Park

Pinnacles, Namburg National Park

Port Arthur

Sovereign Hill Ballarat

 

Reisgids ANWB, 1994 en 1998
Tekst en fotografie Sarah Vermoolen

Recensie(s)

 

In de Volkskrant

 

NBD|Biblion recensie
Reisgids voor Australië, die in drie grote hoofdstukken is verdeeld. Het deel ‘Voorbereiding’ behandelt de reis naar en in Australië, met o.a. aandacht voor de formaliteiten, geld, openbaar en eigen vervoer, voedsel, accommodaties, festiviteiten, sport. Het grootste hoofdstuk, ‘Onderweg’, biedt een goed toeristisch beeld van het continent en behandelt elk van de afzonderlijke staten. Steden, landstreken en nationale parken komen hier aan de orde.

De voornaamste bezienswaardigheden krijgen uitgebreider aandacht. De tekst wordt onderbroken door kadertektsten waarin interessante of merkwaardige items aandacht krijgen (zoals de roemruchte Ned Kelly en de Flying Doctors). Het laatste hoofdstuk, ‘Achtergronden’, verschaft informatie over land, volk, geschiedenis, cultuur. Onderhavige gids is een beknopte, algemene gids die zeer geschikt is voor een eerste reis of kennismaking.

Adressen, prijzen of telefoonnummers, waar veel uitgebreider gidsen in grossieren, treft men hier niet aan. Kaarten beperken zich tot de plattegronden van enkele grote steden. De kleurig geïllustreerde gids heeft een handig langwerpig vest- of jaszakformaat. Aantrekkelijk, stevig boekje.
(Biblion recensie, Drs. D.A.P. van Duuren.)

Meer informatie/Bestel via Bol.com

Foto’s van Sarah Vermoolen

 

Terug naar Wereld